שערים חשמליים משדרגים את רמת החיים ומספקים בטחון. כדי לעמוד בדרישות השונות של ציבור הצרכנים, מעוצבים השערים בצורות שונות ומאובזרים במנגנוני פעולה ובמנגנוני בטיחות. אלה מספקים כל צורך בצורה היעילה ביותר. מי עושה בהם שימוש?
חניונים ציבוריים
שערים חשמליים של חניונים ציבוריים מוסדרים הינם בעלי מנגנון הפעלה אוטומטי המאפשר כניסה לאחר עדכון המערכת הממוחשבת של החניון על ידי הפקת כרטיס כניסה. השער החשמלי נפתח בצורה אוטומטית ומאפשר כניסה של הרכב העתיד לשלם ביציאה ללא צורך באדם המועסק במקום כשומר כניסה. לאחר התשלום יכול הרכב לצאת דרך שער נוסף ביציאת החניון. שער חשמלי זה מספק מעקב סדיר על כניסה ויציאה, במהירות וביעילות, בצורה מבוקרת.
שערים חשמליים פנימיים בתוך חניונים ציבוריים
מקומות עבודה ועסקים שונים עושים שימוש בחניונים ציבוריים לרווחת העובדים. במקרה זה עולה הצורך לתחם בין מרחבי החנייה הציבורית לבין מקומות החנייה המיועדים לעובדים על מנת לוודא שיישמרו רק עבורם. שערים חשמליים משמשים למטרה זו. השער ממוקם בתחילת האזור המתוחם בתוך החניון הציבורי ומאפשר כניסה רק לבעל הקוד המפעיל אותו באותו המתחם.
יישובים קטנים וגדולים
ישובים קהילתיים נעזרים בשערים חשמליים כדי לאפשר כניסה לתושבים ולמנוע חדירה של אנשים אחרים. המורשים לכניסה יהיו גם אורחים של תושבי המקום על ידי מנגנון הפעלה המאפשר לתושבי המקום לשלוט על פתיחת השער באמצעות קוד המופעל דרך מכשיר הטלפון שברשותם. משום שמדובר במערכת שניתנת להפעלה גם מרחוק, אין צורך להעסיק שומר בכניסת היישוב המפקח על השער. השער נסגר בצורה אוטומטית והתושבים יכולים לחוש בטחון ביום ובלילה. שערים אלה משרתים יישובים קהילתיים, קיבוצים, מושבים ומקומות מאוכלסים מבודדים.
בתי אבות פרטיים
במרחב המחייה של האוכלוסייה הבוגרת מתוחמים כל הצרכים לה היא זקוקה כגון רשת מזון ואזורי פעילות (בריכה, חדר כושר, מרכז חוגים ופעילויות ועוד). שערים חשמליים מסייעים בכניסה מבוקרת אל תחום המחייה ומייצרים תחושת ביטחון בקרב דיירי המקום. לכל דייר קוד או שלט המאפשר שליטה על השער והכנסת בני משפחה בהתאם לחוקי המקום.
בתי חולים וקניונים
כניסה בלתי מבוקרת נמנעת גם במבנים הדורשים בדיקה ביטחונית כגון בתי חולים וקניונים באמצעות מחסום חניה. הרכב אינו מורשה להיכנס אל המתחם אלא לאחר ביצוע בדיקה על ידי איש האבטחה. הוא אשר אחראי על פתיחת המחסום החשמלי. בצורה זו ניתן לשלוט על המתרחש ולאפשר את בטיחות הציבור במתחם.
לסיכום
חניונים ציבוריים, חניונים של בתים פרטיים ובתי מגורים רבי קומות, בתי אבות, בתי חולים, מרכזי עסקים ותעסוקה ויישובים קהילתיים נעזרים בשערים חשמליים. הציבור נהנה מפיקוח על כניסה ויציאה של דיירים ועוברי אורח למבנה הפרטי או הציבורי, יצירת חיץ ברור בין אזורים ציבוריים לפרטיים גם בתוך מרחבים ציבוריים גדולים, יצירת תחושת בטחון בקרב דיירי המקום באשר לביטחונם האישי ולרכושם, שליטה על ביקורת כניסה מאובטחת ונוחות תפעולית (אין צורך לצאת מהרכב).
Comments are closed.