מה הן התקלות הנפוצות בשערים חשמליים וכיצד מתמודדים עימן?
שערים חשמליים מספקים שכבת אבטחה נוספת לבתי מגורים, בניינים ומבני תעשייה ומסחר, ואם מתקינים שערים חשמליים אוטומטיים המופעלים מרחוק, אז הם גם הופכים את חיינו לנוחים יותר ומעניקים לנו ביטחון ושקט נפשי. כמו כל מוצר אחר בעולמנו, גם שערים חשמליים חשופים לתקלות ובעיות. תקלות אלו עשויות להרתיע אנשים מלהתקין שערים חשמליים וחבל, כי תחזוקה נכונה יכולה למנוע תקלות רבות בשערים חשמליים וגם אם ארעה תקלה – תמיד יש אפשרות ליצור קשר עם מומחים שיוכלו לתקן אותה בקלות ובמהירות.
מה כדאי לעשות כדי למנוע תקלות מראש?
כדי לשמור על התפקוד התקין של שערים חשמליים לאורך זמן ולמנוע תקלות מראש חשוב לתחזק אותם כראוי. זה אומר שיש לטפל בשער החשמלי באופן שוטף, בהתאם להוראות המתקינים וכן בהתאם להוראות היצרן של השער החשמלי. זה גם אומר שיש להקפיד על ניקוי תכוף של אזור השער החשמלי, הסרת צמחיה למשל. יש לבדוק מדי כמה חודשים את החיבור של השער למקור החשמל כדי לוודא שהכול תקין ולא פחות חשוב מכך, כאשר חלה תקלה יש למהר ולטפל בה באופן מקצועי, ולא חובבני, פן התקלה תתפתח למימדים גדולים. ישנן מגוון תקלות שבעטיין שערים חשמליים אינם פועלים, ביניהם: בעיות חשמל, סוללות מתות, בעיות במנגנון ההנעה, תקלות במסילה וכו’. בשורות הבאות נמנה כמה מהתקלות השכיחות ביותר בשערים חשמליים ונראה גם כיצד מתמודדים עם כל תקלה ואתגר.
תקלה נפוצה בשערים חשמליים #1: השער מרעיש
שערים חשמליים אינם שקטים מעצם טבעם. כאשר פותחים וסוגרים אותם יש מידה מסוימת של רעש – רעש נסיעת השער על המסילה. אך לעיתים, שער חשמלי אוטומטי יכול לחולל הרבה מאוד רעש בעת הסגירה והפתיחה שלו, רעש חריג, חדש ויוצא דופן. לרעש הזה יכולות להיות מספר סיבות, למשל צמחיה שמפריעה לתפקוד התקין של השער. במידה ויש צמחיה שמפריעה לשער, יש להסיר אותה מיד ולנקות אותה. שחיקה של המנגנון המזיז את השער גם יכולה לגרום לרעשים חריגים בשערים חשמליים. במקרה כזה רצוי לקרוא למומחים שיטפלו בבעיה. ניתן לטפל בבעיית הרעש על ידי פירוק והרכבה מחדש של המנגנון, ובמקרה שפירוק והרכבה מחדש אינם שמים סוף לרעש יש להתאים לשער החשמלי רכיב חדש במנגנון או להתקין מנגנון חדש לגמרי.
תקלה נפוצה בשערים חשמליים #2: השער לא נסגר ונפתח
שערים חשמליים, כפי שעולה משמם – הם חשמליים, קרי: הם תלויים במקור חשמל כדי לעבוד ולתפקד. לכן אם יש בעיות בחשמל שערים חשמליים פשוט לא יעבדו או יעבדו אך ורק ידנית. ייתכן שהפסקת חשמל גורמת לשער לא לעבוד וייתכן שחל ניתוק בין השער לבין מקור החשמל. במקרים כאלו לא תמיד צריך לקרוא למומחים, כדאי לבדוק אם קפץ פקק, אם יש הפסקת חשמל נרחבת או האם חל ניתוק מקרי בין השער החשמלי לבין מקור החשמל שלו ואז לחבר בחזרה לחשמל את השער. תקלה זו נחשבת קלה ורבים יכולים לפתור אותה בעצמם.
תקלה נפוצה בשערים חשמליים #3: חבלה בשער החשמלי
שערים חשמליים ממוקמים מטבע הדברים – בחוץ, ולכן הם חשופים להתרחשויות שם. אין זה נדיר ששערים חשמליים סופגים מהלומות, חבטות, תאונות, נפילות של עצמים גדולים כמו רקטות, עצים נופלים, ונדליזם ופגיעות מכוונות וכו’. במקרים של חבלות בשערים חשמליים התקלות יופיעו בהתאם לחלק בשער שנפגע. אם השער החשמלי עצמו נפגע או פרופיל הברזל שלו נחבל, אז יש ליצור קשר עם מתקיני השער החשמלי על מנת לתקן את השער. אם המנגנון או המנוע נפגעו יש להתקשר למומחים לתיקון שערים חשמליים על מנת לתקן את המנוע או המנגנון או שיחליפו אותם כליל, תלוי עד כמה החבלה אינטנסיבית.
תקלה נפוצה בשערים חשמליים #4: השלט הרחוק פגום
שערים חשמליים רבים נפתחים ונסגרים בעזרת שלט רחוק. כדי להבטיח תפקוד תקין של שלט רחוק צריך לשמור עליו היטב. תקלות בשערים חשמליים שמקורן בשלט ניתנות לפתרון מהיר – החלפת סוללות. לכן, כדאי לשים לב מתי הסוללות מתחילות לדעוך ולהחליף אותן בזמן. כל אחד ואחת יכולים להחליף בעצמם את הסוללות, אין צורך להזעיק מומחים, זה פשוט וקל וכדאי מאוד שיהיו סוללות ספייר נגישות לשלט הרחוק בבית, ברכב, בתיק או במשרד. במידה והחלפת סוללות אינה פותרת את הבעיה – כנראה שלא יהיה מנוס מלהחליף את השלט הרחוק. את השלט ניתן להחליף בחברה שבה נרכש השער החשמלי, אבל ניתן לרכוש שלטים לשערים חשמליים גם בחנויות המתמחות במכירת שלטים רחוקים.
תקלה נפוצה בשערים חשמליים #5: בעיות טכניות במנגנון ההנעה
לכל שער חשמלי יש מנגנון שמפעיל אותו הכולל מספר רכיבים.
בכל אחד מהרכיבים הללו יכולה לקרות תקלה שתקשה על התפקוד הסדיר של השער החשמלי. יכולה להיות שחיקה במסבים, סטייה מהמסילה, בעיה במנוע וכו’. במקרים כאלו יש צורך בחוות דעת של מומחה. רק מומחה יוכל לאתר את מקור התקלה במנגנון ההנעה, להתאים חלקי חילוף במידת הצורך ולטפל בתקלה באופן נקודתי.
תקלה נפוצה בשערים חשמליים #6: בעיות במסילה
שערים חשמליים נעים לרוב על גבי מסילות. במקרים שבהם פתיחה וסגירה של השער החשמלי אינה חלקה, נתקעת או מקרטעת, כדאי מאוד לבחון את מצבה של המסילה. ייתכן והשער סטה מהמסילה וייתכן והמסילה נשחקה מרוב שימוש – כך או כך כדאי מאוד להתייעץ עם מומחים בתיקון תקלות בשערים חשמליים, לאתר את מקור התקלה ולטפל בהקדם במסילה.
בשורה התחתונה – מומלץ לטפל בתקלה בהקדם האפשרי
אל תזניחו תקלות בשערים חשמליים. הקפידו לטפל בהן באופן מיידי כדי שתוכלו ליהנות מהנוחות, הביטחון והשקט ששערים אלו מעניקים לכם למשך זמן רב. אם זיהיתם תקלה שאינכם יכולים לפתור בעצמכם, הדורשת התערבות מקצועית, התקשרו והמומחים בעזרא שערים חשמליים ישמחו לספק חוות דעת ולתקן את התקלה. לחברת עזרא שערים חשמליים יש מעבדות תיקון מתקדמות המאובזרות במיטב הציוד ויכולת לספק מענה לכל תקלה. הצוות המקצועי מקפיד על שירות אישי, מהיר ומקצועי והוא ערוך לספק שירותי תיקון לשערים חשמליים ממגוון יצרנים וסוגים.
זקוקים לייעוץ בנוגע לשער החשמלי שברשותכם? צרו עמנו קשר, נשמח לעמוד לשירותכם.
Comments are closed.